Categorii
meditaţii

Biruitor prin pace


Într-o lume tulburată, în care grija zilei de mâine primează iar evenimente care produc îngrijorare se succed cu repeziciune unele după altele, omul lui Dumnezeu, creştinul autentic are pace! “Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.”(Ioan14,27)
Creştinul trebuie să caute această pace, să se umple cu ea. “Depărtează-te de rău, şi fă binele; caută pacea, şi aleargă după ea!” (Ps. 34,14) Pacea nu are de a face cu cel de lângă tine, cu evenimentele înconjurătoare sau cu stresul vieţii cotidiene. Pacea izvorăşte din lăuntrul omului umplut cu Duhul Sfânt, este roada Duhului dăruită de Dumnezeu pentru omul născut din nou. Este ca un râu care inundă sufletul, duhul şi mintea, iar omul care are roada Duhului, pacea, este un om împăcat cu tot ce vine peste el ştiind că mâna bună a Mântuitorului îngăduie doar ceea ce este benefic pentru el.
Omul lui Dumnezeu are Împărăţia Cerurilor în el, iar această Împărăţie este : “Neprihănire, pace şi bucurie în Duhul Sfânt.”(Rom14,17)
Această pace lăuntrică este diferită de pacea care ne este descrisă în Matei 10,34: “Nu am venit să aduc pacea ci sabia”. Aici este vorba de relaţiile interumane. Creştinul trebuie să ştie până unde poate merge într-o relaţiie cu cei din lume, şi nu va pune pe primul loc pacea dintre el şi cel cu care relaţionează, ci va susţine adevărul biblic chiar dacă va avea de suferit.
În asemenea împrejurări creştinul va sta de partea adevărului biblic chiar dacă pacea dintre el şi cel cu care relaţionează se va strica.(Matei 10,34-36).
Creştinul trebuie să relaţioneze cu cei din lume, să aibă dragoste pentru ei, dar când este vorba de părtăşii păcătoase el trebuie să plece, să fugă şi să rămână credincios Lui Dumnezeu.

4 răspunsuri la “Biruitor prin pace”

aceasta meditatie nu poate fi rodul unei trairi nespirituale si fara Dumnezeu. Tocmai discut cu un vecin care se refugiaza in alcool atunci cand are probleme. Sa sti ca ai la cine merge cu problema ta este o traire pe care unii din cei ce zic ca-l iubesc pe Dumnezeu nu au experimentat-o. Fie barbat, fie femeie , toti au nevoie de acesta experienta care nu se poate sa o ai daca nu ai trecut prin incercare. Felicitari pentru blog si pentru ca aveti curajul sa ne impartasiti deschis ca unor prieteni toate aceste ocupatii ziditoare ( meditatii, picturi, poezii etc). Domnul sa va binecuvanteze familia!

Mulţumesc mult! Da, asta cred că este chemarea mea pentru vremea aceasta. Multă binecuvântare ţie şi familiei tale!

Experineţa binecuvîntată a acestui scump om al lui Dumnezeu, care a fost George Muller, iar numele lui a devenit pentru credincioşii din România unul dintre cele mai dragi şi populare nume, ne da o lectie frumoasa in acord cu titlul si mesajul pasajului despre PACE, lucru care trebuie sa il caracterizeze pe un copil al Lui Dumnezeu .
Chiar în cele mai mari greutăţi şi încercări, pacea deplină, supunerea liniştită şi încrederea statornică în Dumnezeu erau uşor de văzut la George Muller de către oricine. Dar ceea ce a uimit cel mai mult pe cei apropiaţi lui a fost seninătatea şi calmul, evlavia şi supunerea cu care a primit, ca un adevărat închinător, cea mai dureroasă orînduire dumnezeiască: moartea! întîi a celor dragi ai lui: Henry Craik;prima soţie; unica fiică; a doua soţie şi apoi a lui însuşi.
Pilda vieţii lui Muller arată şi ne învaţă că el s-a sprijinit neclintit şi în toate pe Dumnezeul care iti da putere sa ramai in picioare indiferent cat de multe greutati si probleme vei intampina avand ca piatra de temelie : PACEA !
In Cuvantul Lui Dumnezeu gasim scris : Caci cei rai nu au pace,zice Domnul (Is aia 48 : 22) , dar cei care urmaresc pacea,merg pe aceste urme sunt biruitori ,urmarind pacea ajungi sa obtii cea mai mare realizare in viata SA IL VEZI PE DUMNEZEU ( Evrei 12 : 14 ) .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *