Categorii
meditaţii

Renaştere

PRIMĂVARA

După o iarnă grea obositoare, parcă mai mult ca altădată aşteptăm primăvara, cu soare şi căldură când totul revine la viaţă.
Copacii înmuguresc, înverzesc, iarba creşte şi întreg pământul se acoperă cu verdeaţă.
Privind minunea înmuguririi, a revenirii la viaţă a natutrii întregi am înţeles că, Dumnezeu prin aceste cicluri prin care natura trece dintr-o formă în alta, ne vorbeşte, pentru a ne întării credinţa că există o înviere din morţi.
Aşa cum natura învie, revine la viaţă în fiecare primăvară, atunci când va veni Isus Domnul vieţii şi noi vom reveni la viaţă împreună cu El, dacă am şi murit împreună cu El în timpul vieţii pământeşti.
Noi experimentăm o înviere spirituală aici pe pământ, o transformare făcută prin credinţă de Duhul Sfânt.
„Pe voi, care eraţi morţi în greşelile voastre şi în firea voastră pământească netăiată împrejur, Dumnezeu v-a adus la viaţă împreună cu El, după ce ne-a iertat toate greşelile..”(Coloseni 2:13)
“Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.” (Efeseni 2:8-9)
Aceasta este dovada cea mai grăitoare că vom avea parte de o înviere în trup atunci când va veni Mirele nostru Isus Cristos.
„Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi, va învia şi trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi”. (Romani 8:11)
Bucurându-ne de primăvara care aduce la viaţă întreaga natură să ne întărim credinţa noastră în Isus Domnul, să ne îmbrăcăm în
“Omul cel nou, care se înoieşte spre cunoştinţă, după chipul Celui ce l-a făcut.” (Coloseni3v10)
Ca într-o zi să avem parte de prima înviere,
„Fericiţi şi sfinţi sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nici o putere; ci vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Hristos, şi vor împărăţi cu El o mie de ani. ” (Apocalipsa 20:6)
Şi astfel să trăim veşnic în prezenţa lui Dumnezeu.

2 răspunsuri la “Renaştere”

renasterea e ceva natural , nici nu se pune problema sa nu fie, dar cand e vorba de credinta invierii intervine satan cu interesele lui . Macar ca se vede clar in invierea Domnului Isus ca exista si este posibil sa traesti vesnic cu Dumnezeu , este atata necredinta in lumea aceasta. Nu mai vedem domeniile vietii ca un tot unitar, ci pe categorii care se despart una de cealalta si poti trai fara o parte din ele. Duhul , sufletul si trupul nu se invata la scoala ca avand o legatura stransa. Se invata psihologie in loc de suflet, ore de religie in loc de duh, si studiem trupul la un loc cu iepurele si maimuta. Cum sa mai creada majoritatea in inviere? Ma bucur ca Domnul Isus mi-a dechis ochii sa vad ca Biblia spune Adevarul si il astept sa revina azi, si in fiecare zi!

Este greu să crezi în învierea de apoi atunci când nu ai experimentat o înviere în duh în timpul vieţii pământeşti. Dar când îl cunoşti pe El şi puterea învierii Sale se naşte-n om o dorinţă arzătoare după Isus. Fiindcă Isus revine, iar asta nu este o vorbă aruncată-n vânt, este ceva real, sigur, fiecare zi din viaţa noastră ne apropie mai mult de acea clipă.
Fii binecuvântat Grigore!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *