Categorii
Fără categorie

Legământul cel nou

Avem un Dumnezeu măreţ care veghează
De mii de ani domneşte şi lucrează…

Privind spre om… dorea ca să trăiască,
Dar Legea nimeni n-a putut s-o împlinească.

El, urzitorul mântuirii noastre-ntregi
Prin Fiul Său adus-a sfinte Legi!

Ca omul cel teluric, fiinţa pământească,
Prin Duhul Sfânt să poată să-mplinească.

Săpate adânc, în inimă au fost puse
De însuşi Dumnezeu care le şi aduse.

Trimis-a pe Isus cu sângele Lui sfânt
Care prin jertfa adus-a noul legământ!

Prin Duhul Sfânt schimbat-a pe deplin
Şi viaţa omului… şi-a lui destin.

Un legământ mai bun a fost adus în faţă
O altă Lege… Legea Duhului de viaţă.

Căci Duhul Sfânt turnat în omul păcătos
Îl schimbă în asemănarea lui Hristos.

Amin
Zalau 23 Dec. 2011

2 răspunsuri la “Legământul cel nou”

sora Andreica ,Inteleg din poezie ca Dumnezeu si-a dat seama mai tarziu ca Legea Sa este grea ,si omul nu o poate implinii.Apoi a facut alte Legi ceva mai usoare ??? Daca Legea data pe sinai (cele 10 porunci) este grea ,cand a fost ea schimbata si cu ce ?? Ca Domnul spune despre ea ;SA NU CREDETI ca am venit sa stric Legea …ci s-o implinesc . Caci adevarat va spun ,cata vreme nu va trece cerul si pamantul ,nu va trece o iota sa-u o frantura de slova din Lege .!!!!

Am să las Cuvântul sfânt să răspundă:
„Nu că noi, prin noi înşine, suntem în stare să gândim ceva ca venind de la noi. Destoinicia noastră, dimpotrivă, VINE de la Dumnezeu,
care ne-a şi făcut în stare să fim slujitori ai unui legământ nou, nu al slovei, ci al Duhului; căci slova omoară, dar Duhul dă viaţa.
Acum, dacă slujba aducătoare de moarte, scrisă şi săpată în pietre, era cu atâta slavă, încât fiii lui Israel nu puteau să-şi pironească ochii asupra feţei lui Moise, din pricina strălucirii feţei lui, măcar că strălucirea aceasta era trecătoare,
cum n-ar fi cu slavă mai degrabă slujba Duhului?
Dacă slujba aducătoare DE OSÂNDĂ a fost slăvită, cu cât mai mult o întrece în slavă slujba aducătoare de neprihănire?….. Dar ei au rămas greoi la minte: căci până în ziua de astăzi, la citirea Vechiului Testament, această maramă RĂMÂNE neridicată, fiindcă marama ESTE DATĂ LA O PARTE în Hristos…..Căci Domnul este Duhul; şi unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia.”(2Cor.3)
„Dar acum s-a arătat o neprihănire pe care o dă Dumnezeu, fără lege – despre ea mărturisesc Legea şi Prorocii –”(Rom. 3)
„şi să fiu găsit în El, nu având o neprihănire a mea pe care mi-o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credinţa în Hristos, neprihănirea pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă.”(Filip. 3)
” Iată, vin zile, zice Domnul, când voi face cu casa lui Israel şi cu casa lui Iuda un legământ nou.”(Ieremia.31)
„Iată legământul pe care-l voi face cu ei după acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele în inimile lor şi le voi scrie în mintea lor”….. pe CALEA CEA NOUĂ şi vie pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua dinăuntru, adică trupul Său,
(Evrei,10).
” În adevăr, legea Duhului de viaţă în Hristos Isus M-A IZBĂVIT de legea păcatului şi a morţii.
Căci – lucru CU NEPUTINŢĂ Legii, întrucât firea pământească o făcea fără putere – Dumnezeu a osândit păcatul în firea pământească, trimiţând, din pricina păcatului, pe însuşi Fiul Său într-o fire asemănătoare cu a păcatului”(Rom.8)

Stimate fr. Daniel, aceste versete au fost suport pentru aceste versuri. Fiţi binecuvântat de Domnul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *