Legământul cel nou

Avem un Dumnezeu măreţ care veghează
De mii de ani domneşte şi lucrează…

Privind spre om… dorea ca să trăiască,
Dar Legea nimeni n-a putut s-o împlinească.

El, urzitorul mântuirii noastre-ntregi
Prin Fiul Său adus-a sfinte Legi!

Ca omul cel teluric, fiinţa pământească,
Prin Duhul Sfânt să poată să-mplinească.

Săpate adânc, în inimă au fost puse
De însuşi Dumnezeu care le şi aduse.

Trimis-a pe Isus cu sângele Lui sfânt
Care prin jertfa adus-a noul legământ!

Prin Duhul Sfânt schimbat-a pe deplin
Şi viaţa omului… şi-a lui destin.

Un legământ mai bun a fost adus în faţă
O altă Lege… Legea Duhului de viaţă.

Căci Duhul Sfânt turnat în omul păcătos
Îl schimbă în asemănarea lui Hristos.

Amin
Zalau 23 Dec. 2011

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Legământul cel nou

 1. Daniel spune:

  sora Andreica ,Inteleg din poezie ca Dumnezeu si-a dat seama mai tarziu ca Legea Sa este grea ,si omul nu o poate implinii.Apoi a facut alte Legi ceva mai usoare ??? Daca Legea data pe sinai (cele 10 porunci) este grea ,cand a fost ea schimbata si cu ce ?? Ca Domnul spune despre ea ;SA NU CREDETI ca am venit sa stric Legea …ci s-o implinesc . Caci adevarat va spun ,cata vreme nu va trece cerul si pamantul ,nu va trece o iota sa-u o frantura de slova din Lege .!!!!

 2. Greta spune:

  Am să las Cuvântul sfânt să răspundă:
  “Nu că noi, prin noi înşine, suntem în stare să gândim ceva ca venind de la noi. Destoinicia noastră, dimpotrivă, VINE de la Dumnezeu,
  care ne-a şi făcut în stare să fim slujitori ai unui legământ nou, nu al slovei, ci al Duhului; căci slova omoară, dar Duhul dă viaţa.
  Acum, dacă slujba aducătoare de moarte, scrisă şi săpată în pietre, era cu atâta slavă, încât fiii lui Israel nu puteau să-şi pironească ochii asupra feţei lui Moise, din pricina strălucirii feţei lui, măcar că strălucirea aceasta era trecătoare,
  cum n-ar fi cu slavă mai degrabă slujba Duhului?
  Dacă slujba aducătoare DE OSÂNDĂ a fost slăvită, cu cât mai mult o întrece în slavă slujba aducătoare de neprihănire?….. Dar ei au rămas greoi la minte: căci până în ziua de astăzi, la citirea Vechiului Testament, această maramă RĂMÂNE neridicată, fiindcă marama ESTE DATĂ LA O PARTE în Hristos…..Căci Domnul este Duhul; şi unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia.”(2Cor.3)
  “Dar acum s-a arătat o neprihănire pe care o dă Dumnezeu, fără lege – despre ea mărturisesc Legea şi Prorocii –”(Rom. 3)
  “şi să fiu găsit în El, nu având o neprihănire a mea pe care mi-o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credinţa în Hristos, neprihănirea pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă.”(Filip. 3)
  ” Iată, vin zile, zice Domnul, când voi face cu casa lui Israel şi cu casa lui Iuda un legământ nou.”(Ieremia.31)
  „Iată legământul pe care-l voi face cu ei după acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele în inimile lor şi le voi scrie în mintea lor”….. pe CALEA CEA NOUĂ şi vie pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua dinăuntru, adică trupul Său,
  (Evrei,10).
  ” În adevăr, legea Duhului de viaţă în Hristos Isus M-A IZBĂVIT de legea păcatului şi a morţii.
  Căci – lucru CU NEPUTINŢĂ Legii, întrucât firea pământească o făcea fără putere – Dumnezeu a osândit păcatul în firea pământească, trimiţând, din pricina păcatului, pe însuşi Fiul Său într-o fire asemănătoare cu a păcatului”(Rom.8)

  Stimate fr. Daniel, aceste versete au fost suport pentru aceste versuri. Fiţi binecuvântat de Domnul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>