Atitudinea lui Isus

Cât a stat pe acest pământ, Isus a interacţionat şi cu femeile, le-a respectat le-a tratat cu multă consideraţie şi bunătate.

Isus a stat de vorbă la fântâna din Sihar cu o femeie samariteancă deşi după obiceiul lor nu trebuia să facă acest lucru, ba mai mult i-a cerut apă să bea şi i-sa descoperit ca Mesia cel trimis din cer. La urmă femeia devenind un mesajer al evangheliei.”
Atunci femeia şi-a lăsat găleata, s-a dus în cetate şi a zis oamenilor:
„Veniţi de vedeţi un Om care mi-a spus tot ce am făcut; nu cumva este Acesta Hristosul?”(Ioan 4)

Isus nu a condamnat femeia păcătoasă prinsă-n preacurvie, ci a avut faţă de ea, îndurare, bunătate, milă, a reabilitat-o arătând că toţi erau păcătoşi şi vrednici de moarte….”„Cine dintre voi este fără păcat să arunce cel dintâi cu piatra în ea.”
După Lege ea ar fi trebuit să moară…”Moise, în Lege, ne-a poruncit să ucidem cu pietre pe astfel de femei: Tu, dar, ce zici?”… dar Isus a iertat-o.” „Nici Eu nu te osândesc. Du-te, şi să nu mai păcătuieşti.”(Ioan 8.)

O altă femeie cu care Isus a interacţionat, a fost femeia cananeancă, care I-a smuls Domnului exclamaţia “O FEMEIE MARE ESTE CREDINŢA TA!”(Matei 15) Dumnezeu Isus a apreciat credinţa femeii.

În Betania, în casa Mariei şi a Martei Isus a intrat de multe ori şi le-a preţuit mult, lăudând ascultarea Mariei
” Pe când era pe drum, cu ucenicii Săi, Isus a intrat într-un sat. Şi o femeie, numită Marta, L-a primit în casa ei.
Ea avea o soră numită Maria, care s-a aşezat jos la picioarele Domnului şi asculta cuvintele Lui.
Marta era împărţită cu multă slujire, a venit repede la El şi I-a zis: „Doamne, nu-Ţi pasă că sora mea m-a lăsat să slujesc singură? Zi-i, dar, să-mi ajute.”
Drept răspuns, Isus i-a zis: „Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu,
dar un singur lucru trebuie. Maria şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua.”(LUCA 10)

Într-o zi pe cînd Domnul Isus stătea la masă în casa lui Simon leprosul, a intrat o femeie cu un vas de alabastru pe care l-a spart și a vărsat untdelemnul scump pe capul lui Isus, a spălat picioarele Domnului cu lacrimile ei şi a şters picioarele Lui cu părul capului ei. Această femeie este descrisă cu cuvinte aspre „păcătoasa din cetate”…..dar Isus a avut milă de ea, El a spus: “De ce faceţi supărare femeii? Ea a făcut un lucru frumos faţă de Mine….
Adevărat vă spun că oriunde va fi propovăduită Evanghelia aceasta, în toată lumea, se va spune şi ce a făcut femeia aceasta, spre pomenirea ei.”(Matei 26)

La mormânt imediat după înviere Domnul Isus s-a arătat prima oară unei femei, Mariei, ba mai mult i-a spus să meargă să vestească învierea Sa, ea fiind primul mesager al învierii.
” În ziua dintâi a săptămânii, Maria Magdalena s-a dus dis-de-dimineaţă la mormânt,”…… Isus i-a zis: „Marie!” Ea s-a întors şi I-a zis în evreieşte: „Rabuni!”, adică: „Învăţătorule!”….
……, du-te la fraţii Mei şi spune-le că Mă sui la Tatăl Meu şi Tatăl vostru, la Dumnezeul Meu şi Dumnezeul vostru.”
Maria Magdalena s-a dus şi a vestit ucenicilor că a văzut pe Domnul şi că i-a spus aceste lucruri”(Ioan 2)

Sunt fericită că am un asemenea Domn care a avut mereu milă de noi care a preţuit femeile.
EL ESTE MESIA, DOMNUL ŞI DUMNEZEUL MEU!

Acest articol a fost publicat în cugetare și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>